16.4.07

Sygehuspersonale blogger

Bibliotekspersonale er begyndt at blogge rundt omkring i det ganske danske land. Måske kan vi hente inspiration hos sygehuspersonalet i Fredericia og Kolding. De er nemlig også begyndt at blogge. I præsentationen fremgår det at

...sygehusets medarbejdere (vil) skrive løbende indlæg om deres hverdag på sygehuset - og give udtryk for deres holdning til aktuelle problemstillinger og begivenheder på den sygehusfaglige dagsorden. Der vil også blive lagt billeder og film ind på websitet.
Målet er at få sygehusets brugere i tale - hvordan oplever de sygehuset og hvordan kan vi gøre tingene lidt bedre? Der er plads til både ris og ros.
Vi har en forventning om, at dialogen med brugerne vil skabe basis for en mere direkte feedback på konkrete tiltag. Vi håber på en livlig debat med mange forskellige synsvinkler i spil.
Vi håber også, at websitet kan være med til at aflive myten om det lukkede og upersonlige sygehus - og sætte ansigt på nogle af medarbejderne – overlægen, sygeplejersken og sygehusdirektøren.

Erstat sygehus med bibliotek. Er det så ikke det 'vi' vil? Bloggen hedder Sundhedsdialog.

3 kommentarer:

Susanne Kierkegaard sagde ...

Jo - hvem vil være med til at lave en Biblioteksdialog, hvor vi taler med vores lånere og ikke med hinanden?

Jens Hofman Hansen sagde ...

Jeg er med. Men gider lånere at snakke med biblioteksvæsenets repræsentanter? Vi har jo ikke en historie for brugerdialog (udover vejledningssituationer). Jeg tror det er en meget specifik målgruppe vi får fat i - men det kan selvfølgelig også være interessant.

Under alle omstændigheder en ret interessant tanke.

Eva Schröder sagde ...

Jeg synes bestemt idéen er interessant. Det kunne være et forum, hvor brugerne og øvrige læsere kunne give idéer, ris og ros til biblioteket/erne.
Det er også et forum, hvor vi kunne fortælle om løst og fast i vores hverdag - gribe nogle aktuelle temaer/nyheder, you name it, og lokke nogle kommentarer fra læserne. En specifik målgruppe vil der nok altid være, mend det kan nok ikke være anderledes. Jeg tror også vi får fat i nogle bloggere der måske IKKE bruger biblioteket. Altså Jens, det er på høje tid vi får noget bruger/bibliotek/dialog