28.4.07

Fremtidens bibliotek - Hør Lars Qvortrup

Lars Qvortrup har været i P1Formiddag. Det er måske rart at vide hvad han sagde:
"Biblioteket skal være stedet, hvor vi forvandler de kolosale mængder af information til nyttig viden" fx
Hør det her:
Lars Qvortrup i DR

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lars Qvortrup er jo altid interessant.
Men det virkeligt interessante var jo at høre ægte levende biblioteksbrugere i et format som "P1 Formiddag" - som jo er en slags radioblog (blogradio?) hvor folket har mulighed for at møde og kommentere/debattere med diverse kloge mennesker.
Der er så mange af disse taknemmelige, engagerede, tænkende biblioteksbrugere - og de vil så gerne fortælle hvad de tænker (og føler!) om deres bibliotek, når de får en fornuftig ramme til det, som den Poul Friis og hans gæster skaber på DR.
Og det forekommer mig, at det ville være ret enkelt for bibliotekerne at skabe meget mere af den slags indhold. I lyd, på skrift fra brugerne selv - og i helt enkel journalistik.
Har jeg ret i, at de muligheder slet ikke bliver udnyttet?

Finn Breddam
Studerende på biblioteksskolen

PS
Det lykkedes faktisk også brugerne at gøre Qvortrup mere interessant for mig - selv om jeg som studerende har læst og hørt en del Qvortrup på det seneste.

Anonym sagde ...

Ja, jeg er helt enig med dig, at bibliotekerne slet ikke er gode nok til at gå i dialog med vores brugere.
Det er min erfaring, at mange af mine kollegaer er mere interesseret i at danne netværk med bibliotekar-kollegaerne i diverse sammenhænge, end at danne netværk med dem som betaler vores løn - nemlig brugerne!