21.8.06

Få budskabet ud!

Nogle af Netbibliotekerne har forstået det: - mere synlighed, tak!! - JuraPort og Licensguiden i DR - P1 og Litteratursiden i en notits i Politikens Bogtillæg i lørdags. Læs mere og hør indslagene:
P1 Lige Lovligt 17.8.2006 - de sidste 10 min. handler om Bibliotekernes JURAPORT.
P1 Morgen 16. 8.2006 om "gratisaviser" via PressDisplay - 260 aviser tilgængelige på nettet hvis man bare har et bibliotekslånerkort.
I Politikens Bogtillæg d. 19.8.2006 i klummen " Logbogen" omtales Litteratursiden.dk's Renæssance tema og quiz.(Kan desværre ikke læses hverken via PressDisplay eller Informedia - endnu? eller kommer alt alligevel ikke med?)
Det lykkedes mig at læse indlægget på nettet i Politikens PDF-udgave, som man har adgang til med sit abonnementsnummer!
http://politiken.dk/pdf

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fjernadgang.. blah..
Det er som det altid har været: hvis man bor i de store byer kan man få tilbudene. Os der bor på landet må nøjes med et skolebib som er åbent 3 timer om UGEN.. og naturligvis er uden fjernadgang.
Jamen internettet er jo opfundet.. jo go morn.. man skal så bare lige have lånerkort eller bo i den rigtige kommune.

Susanne Kierkegaard sagde ...

Relevant betragtning - men måske er der håb forude. Kommunerne bliver jo større og dermed sammenlægges små biblioteksvæsener til større enheder, der enten allerede har tegnet licenser eller som nemmere kan presses til det af deres brugere.
Prøv at se nærmere på oversigten over hvilke biblioteker, der har tegnet ab. på hvilke licenser på http://www.licensguide.dk/sw432.asp
Der er også mindre biblioteker med.

Anonym sagde ...

Det eneste der ville være "fair" er hvis bibliotekernes fjernadgang tilbydes som service af staten, således at alle har samme muligheder. Det er jo heller ikke sådan at kun borgere i bestemte områder kan lave skat online, etc. DR giver også lige adgang for alle.
Så længe den slags er betalt af det enkelte bibliotek, og også teknisk lagt ind under det enkelte bibliotek, bliver det netop meget differentiereret.

Jeg har netop checket med vores lokale bib. De har mange spændende databaser, men "grundet tekniske problemer" kan de pt. ikke tilbyde fjernadgang. Det har været sådan meget længe.

Hvorfor skal hver enkelt bibl. løse den slags "tekniske problemer", hvilket ganske givet er autencifering af brugere, selv ? I stedet burde staten tilbyde EN samlet fjern-adgang-portal, til alle databaser. For udbyderen af databaser er prisen på 200.000 og 900.000 brugere nok tæt på ens.

Susanne Kierkegaard sagde ...

Tankegangen er vel at et kommunalt tilbuds niveau er og skal være besluttet på kommunalt plan. Ellers skulle alle biblioteker også have de samme bøger stående? Og de samme avisabonnementer? - Men jeg kan sagtens forstå dit synspunkt. Der er også forhandlet enkelte landslicenser hjem ( Infomedia fx)Jeg synes også selv, at Bibliotek.dk( beriget med beholdnings- og tilgængelighedsoplysninger og lidt videreudvikling) skulle være indgangen til alle bibliotekers bestand. Det ville være meget brugervenligt og meget billigere end at vedligeholde 5 -6 bibliotekssystemer - mon ikke?