13.4.11

"Mallebrok er død i krigen....."

.... i 1864. Sangen kender alle over 50 år. Og 1864 er ved at komme "på mode igen". Først Buk Swientys bøger, så Hanne Reintoft, og i fremtiden måske en TV-serie med Ole Bornedal. I mellemtiden har Københavns Biblioteker lanceret en hjemmeside om 1864.
Men i de forløbne år er der sket meget, så jeg har lidt provokerende i forhold til de traditionalle analoge bøger mm. lavet et lille indslag om hvorfor bibliotekarer nu måske slet ikke behøver at betjene brugerne ved rent fysisk fremmøde, men kan guide dem i søgninger på internettet i stedet for. Det er naturligvis Google Bogsøgning jeg her snakker om.
Jeg blev selv lidt overrasket over at se at selv den lillebitte flig jeg forsøgte at løfte, gav så mange resultater så hurtigt med så få og ukvalificerede søgninger. Gad vide hvad der ville ske, hvis jeg havde brugt mere systematiske søgninger? Jo, nutidens bibliotekarer står med en helt anderledes slagkraftig vifte af instrumenter at spille med over for brugerne. I hvert fald hvad angår den lidt ældre litteratur.
Så der er ingen grund til at denne lette omskrivning af Mallebrok skulle blive virkelighed:


Og da de kom til biblioteket
så var der ingen bøger.
Og bibliotekaren holdt en tale
han sagde ingenting.

Ingen kommentarer: