3.3.11

Leif Davidsen til kamp mod ebøger

Hvis nogen stadig undrer sig over at Danmark er et uland hvad angår digitalisering af bøger og markedet for ebøger, behøver man blot at læse Leif Davidsens bredside. Leif Davidsen tilhører en af de meget få velbeslåede og succesrige danske forfattere som kan leve af sin virksomhed, salget af sine bøger, bibliotekspenge og meget andet. Og til lykke med det! Han får også fordrejet Pernille Drosts udtalelser til uigenkendelighed sin egen fordel:

Drost vil nå sit drømmemål: et bibliotek uden bøger, men med masser af computere, musik, borgerservice, udlejning af musikinstrumenter og glade multimedieansatte, der spiller og leger med kunderne
Davidsens artikel kan ses som et usympatisk propagandaindslag for hans egne særinteresser, bl.a. ved at bruge et ældgammelt journalistisk trick: At lægge andre synspunkter i munden, som de ikke har, og dernæst selv argumentere imod dette.
Men manden har stor indflydelse i den danske forlagsverden. Og hans synspunkter deles formentlig af mange her. Derfor er hans synspunkter gode at kende. Det giver et indtryk af hvorfor det står så skralt til. En og anden kunne komme på den tanke at Leif Davidsen måske alligevel skulle være blevet inspireret af betonkommunisterne i det hedengangne Sovjetunionen.

Ingen kommentarer: