24.3.09

Outreach

I Politiken mandag omtales museernes forsøg på at nå deres ikke-brugere. Det er en diskussion vi også har i bibliotekerne, men vi har svært ved at udmønte noget, der virker i praksis.

Som der siges i artiklen:
"Som demokratiske institutioner er museerne forpligtet til at levere folkelig oplysning for alle, men de har en tendens til groft sagt at ramme et snævert segment af kulturforbrugende kvinder over 35 og enkelte distingverede herrer over 60."

Udskift selv "museerne" med bibliotekerne.

via Infomedia

Hjælp til brugerinddragelse: Brug Brugerne eller Slip brugerne løs

5 kommentarer:

Jakob sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Jakob sagde ...

Bibliotekernes netmusik er da et godt forsøg, vil jeg mene!

Charles sagde ...

Sjovt nok har jeg lige haft en oplevelse med tilgængeliggørelsen af kulturarven, som vel også falder ind under samme kategori?

Susanne Kierkegaard sagde ...

@Jakob
Ja der gøres forsøg og det kommer også efterhånden, men laangsomt. Måske kan vi håbe på en ketchup-effekt:-)

Jakob sagde ...

@Susanne

Du har nok ret i, at det går relativt langsomt, men jeg er ikke i tvivl om, at det går i den helt rigtige retning.

Som 20-årig falder jeg vel næppe ind under "kulturforbrugende kvinder over 35" eller "enkelte distingverede herrer over 60", men bruger alligevel mange af bibliotekernes tilbud og føler mig tiltrukket af endnu flere. Det er mit indtryk, at det samme gælder for mange af mine jævnaldrende, og gradvist gælder for flere og flere forskellige typer mennesker.

I ser garanteret mere statistisk og kvantitativt på tingene. Jeg både håber og er sikker på, at også de målinger nok snart skal gå give udslag.