7.12.05

Bogforsider i katalogen.
Copy-dan skriver i Orienteringsbrevet COPY-IN:

COPY-DAN Tekst & Node og COPY-DAN Billedkunst kan nu tilbyde folkebibliotekerne en aftale der gør det muligt for bibliotekerne at lægge indscannede bogforsider på deres hjemmesider – noget som bibliotekerne længe har næret ønske om at få mulighed for.

Der skitseres to betalingsmodeller, men desværre står der ikke noget om kolde kontanter.

Orienteringsbrevet COPY-IN: Bogforsider kommer online

5 kommentarer:

Jens Guld sagde ...

Vi skal altså betale forlagene og forfatterne for at reklamere for deres bøger.

Tora Trier Hansen sagde ...

Njaaa, mon ikke det snarere bliver omslagsillutratorer, der får et lille beløb ud af det.

Tove Granild sagde ...

Vi har længe ventet på denne facilitet som understøttes af vores it-system, men som har svært at få rettigheder til. Dantek har i tidernes morgen købt ret til deres katalog, og en sådan er vist ikke billigt til salg?
Det ideelle ville være om Biblioteksstyrelsen gik ind i forhandlingerne, så det blev en fælles facilitet. Brugerne efterspørger dem, og hvis styrelsen gik ind i forhandlingerne ville vi kunne argumentere med en større synliggørelse af forfatternes produkter. Så ville prisen vel også være overkommelig?

Tora Trier Hansen sagde ...

I følge Kommunernes Landsforening indebærer rammeaftalen, at den enkelte kommune betaler 7 øre pr. indbygger - det lyder overkommeligt og rimeligt. Men aftalen går kun på rettigheder: den omfatter ikke levering af billeddata. Hvem der skal løse den opgave får stå hen indtil videre.

Kathrine sagde ...

Hvad med fx. CD-covers? Har man mon spekuleret på dette medie?