1.3.05

Har den smalle bog en (økonomisk) fremtid?
Spørger Rigmor Kappel Schmidt på Litteratursiden.dk. Når e-bogs udlånet tager fart, vil Jane Aamund så løbe med alle pengene, når bibliotekerne betaler pr. forbrug?
Som projektleder for downlaan.dk lyder mit svar: ja og nej.
Ja, fordi brugeren i det koncept vi bruger nu, lader låneren bestemme indenfor det udvalg, vi tilbyder.
Nej, fordi også det lille bibliotek vil tilbyde den smalle e-bog, hvor den ofte er sparet væk i papirudgaven ("vi bestiller den fra andre biblioteker, hvis der kommer efterspørgsel"). Det vil sige, at den smalle bog bliver mere synlig. Endelig kan der i den fuldt udfoldede driftsfase blive tale om et startgebyr pr. titel.

Litteratursidens klumme: E-bog, smal bog og hypertekst

1 kommentar:

Jens Guld sagde ...

Med Amazon.coms de-der-købte-denne-bog-købte-også-denne teknologi har de smalle sager en udmærket fremtid, som kan studeres her:
http://home4.inet.tele.dk/jensguld/LongTailDanish.htm
Den amerikanske originals grafer bør også studeres.
Ebogen (LIBRIe fra Sony) blev presenteret for alverden i Japan ved denne tid sidste år og har siden været spurlos versenkt, så hvordan skribøsen kan mene, at den er ubrugelig det meste af tiden for de fleste, forstår jeg ikke.
Krypterede ebogsfiler har ingen fremtid medmindre det offentlige poster penge i foretagenet og det gør vi næppe med mindre der er et marked og det vil der kun være, hvis filerne er lette at cracke.