10.9.04

Bibliotekernes KOPIMUSIK.
En journalist på Ingeniøren har i dag sat en større mediestorm i gang, idet journalisten påviser, at man kan kopiere de sikrede filer i bibliotekernes NETMUSIK.
Jens Thorhauge, Biblioteksstyrelsen, Ove Bisbjerg, Statsbiblioteket og Phonofiles it-chef beklager alle, og sender aben videre til pladebranchen, som i sidste ende har valgt Microsofts DRM (=Digital Rights Management) system.
Noget helt andet er, at ligegyldig hvilket DRM system, man havde valgt, ville de fingernemme kunne bryde spærringen. Det er sikkert muligt at lave en så godt som ubrydelig kopispærring, som til gengæld ville være så besværlig at bruge, at kun superfingernemme ville være i stand til at bruge det. Som med så meget andet er DRM et valg mellem sikkerhed og brugervenlighed.
I øvrigt siges det, at der er et betydeligt kvalitetstab i de piratkopierede filer, som optages via computerens lydkort.
Surt, surt, surt med hele denne omtale, som forhåbentlig ikke kommer til at betyde alvorlige tilbageslag for vores nye tjeneste.
Herunder et udvalg af mediestormen:

Ingeniøren
Piratgruppen som oven i købet har lagt en detaljeret vejledning ud
DR læs også diskussion i deres debatforum
Computerworld check også deres debatforum

Ingen kommentarer: