13.4.04

Mere om søgemaskiner.. Randolph Hock, forfatter til "The Extreme Searcher's Guide to Web Search Engines" - følger udviklingen tættere end de fleste. De fleste, der søger på Google, fx skriver et par ord ind i søgefeltet - og bruger aldrig mulighederne for at søge billeder, nyheder eller andre simple tricks, som at sætte anførselstegn om sætninger eller bruge mere præcise termer.
Randolph Hock anbefaler også, at man holder øje med hvad der sker på flere søgemaskiner end Google. Fx er Yahoo's nye søgefaciliteter blevet en stor succes for firmaet, og har udfordret Google's status som den mest benyttede søgemaskine.
Om Altavista: "AltaVista får sikkert meget mindre trafik end de fortjener- specielt er der specialiserede søgeværktøjer, der gør, at man der kan søge med "case sensitivity", så man direkte kan adskille en søgning på AIDS og "aids" i betydningen hjælpemidler"
Om det usynlige web og databaser, som søgemaskinerne ikke finder: "Searchers are probably missing out on Bartleby.com, which has everything from the full text of Homer's epic poem "The Odyssey" to the inaugural addresses of US presidents"
Artikel i New Zealand Herald
Randolph Hocks website: Extreme Searcher
Yahoo
Altavista
Bartleby's

Ingen kommentarer: