22.9.10

Kage i retten til navnet NemID

Digital signatur skiftede navn til NemId. Og findes med domænenavnet .nu, mens domænet .dk er optaget af et privat firma. Det ser nu ud til at udvikle sig til et langvarigt juridisk stridsmål hvem der skal have retten til det hele. Dramaet indeholder elementer som absolut er på højde med et afsnit fra den amerikanske advokatserie Ally (McBeal), om nogen husker den serie. I hvert fald hvis man skal tro artiklen fra ComOn. God fornøjelse med den!
Lad være med at tænke alt for dybt over det. Det gjorde jeg, og blev sådan lidt deprimeret over hvorfor det dog altid skal gå så galt når det offentlige lancerer et eller andet der skulle lette vores overgang til det digitale samfund.

1 kommentar:

Søren Svane Hansen sagde ...

Så, de havde hverken sikret sig nemID.dk eller Nets.dk, da de besluttede sig for at omdøbe sig selv og deres seneste store satsning.
Jeg kan kun forestille mig, at man til så store tiltag har haft reklamebureauer ind over til at udtænke navne, der passer til forretningen. hvis det er tilfældet, har reklamebureauerne godt nok sovet i timen.
Hvis det er firmaet selv, der har fundet på det (intern navnekonkurrence eller hvordan nu det kan være sket), mangler de vist at indskrive noget om sikring af varemærker i deres procesdiagrammer.