26.4.10

Too little too late

Og dyrt - Eller hvad mener I ?
Gyldendal lancerer ebog:
"I dag lancerer Gyldendal en dansk e-reader, Cybook Opus. Det skriver Berlingske Tidende.
Den danske e-reader koster 2.000 kr. og kan rumme 1.000 digitale bøger. Køber man den danske e-reader, får man seks nye danske titler og elleve klassikere med i købet. Eksempelvis Herman Melvilles ”Moby Dick” og Jane Austens ”Pride and Prejudice”. (Berlingske)
Læs mere hos Gyldendal Onlineboghandel

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hmm lyder rimeligt OK for mig med alle de bøger

Lise sagde ...

Hvorfor ikke bare hoppe med på en af de andre e-bogslæsere? Det virker tåbeligt at udvikle noget til så lille et marked som DK...

Lasse Nørfeldt sagde ...

@Lise
Cybook er skam ikke bygget specielt til det danske marked. Den bliver også forhandlet andre steder i verden.
Jeg synes bestemt det er positivt at høre og synes ikke tilbuddet er så ringe endda.
Et problem er dog at g.dk ikke har (efter min mening) et stort nok udvalg af eBøger til den endnu.

Stinuza sagde ...

Det gode tilbud med 11 klassikerne er en tynd kop the. Bøgerne er copyrightudløbet materiale og er gratis at hente til egen brug i forvejen.
Forlagene kommer nok i stigende grad til at have deres egne e-bogslæsere, det ligner desværre udviklingen, alle forlag vil have en del af kagen og nægter at "dele" deres kunder med konkurrerende e-bogslæsere, hvilket de undgår hvis deres titler kun kan læses fra deres eget produkt. All about the money...

jensguld sagde ...

Jeg har forgængeren og når jeg får en ny elæser tvivler jeg på at at det bliver Opus. EZ Reader virker mere fornuftig.ponsf

jensguld sagde ...

Cybook er fransk. Jeg har Opus'es forgænger og tviler på at min næste elæser kommer fra firmaet. EZ Reader virker mere fornuftig. Bedre biblioteks/folder struktur.

Gyldendal nævner intet om DRM osv, hvoraf jeg udleder, at der er lusk i affæren. I bedste fald kan de ikke blive enige med sig selv om, hvordan pølsen skal skæres.

Medmindre I som jeg går ind for amerikansk science fiction, vil jeg foreslå, at I forholder jer meget afventende.

Thomas Ellegaard Langholz sagde ...

Jeg tror godt man kan regne med at de oversatte titler er DRM'et. Til gengæld er de nok i ePub-formatet, som vist nok er standard - så de kan nok også læses af andre e-bogslæsere (hvis de genkendes af Adobe Digital Editions - og sådan er der så meget).

Men ja, antallet af e-bøger er sparsomt og den største ulempe er nok at de er relativt dyre. Ærgeligt, for billige e-bøger og billige e-bogslæsere kunne være med til at stimulere markedet.