26.11.08

Biblioteket på mobilen

Århus Kommunes Biblioteker har lanceret mobilsitet m.aakb.dk (kan ses i Firefox og Google Chrome, men ikke Internet Explorer), hvor brugerne kan tjekke lån, forny og reservere, finde hitlister og anbefalinger fra f.eks. Litteratursiden.dk og Gaffa.dk.

Læs mere i pressemeddelelsen.

20.11.08

Advarsel: Useriøst indlæg

Denne her kan jeg altså bare ikke stå for: Monty Python's egen (protest)kanal på YouTube. Der er selvfølgelig også en demonstrationsvideo for hjemmesiden. Hvorfor finder vi ikke på sådan noget?

15.11.08

På min Facebook-konto får jeg i disse dage invitationer til at blive fan af biblioteker på Facebook. Det hele er meget nyt, og hvad skal bibliotekerne egentligt med noget sådant? Skal vi lære af Obama? Nogle medieiagttagere mener at Obamas kampagne bl.a. brugte ressourcer på medier som Facebook med stor succes.
David Leeking har lavet et blogindlæg om hvordan biblioteker kan opbygge en fanside på nettet, bl.a. fordelt på de vigtigste oplysninger (foto, adresser, internetside osv), funktionalitet (fans, video, billeder osv.) og socialt stof (rss-feed, besvare wall-kommentarer, diskussionsfora)
I kommentarerne til posten fortæller nogle af læserne om deres erfaringer. Bl.a. at give fansene mere kontrol over siden, at man måske kan tilknytte bibliotekskatalogen. Ligesom der er links til biblioteker som har sider på Facebook. Kig nærmere ind for inspiration hos David Leeking.

13.11.08

Læsekampagne i England

I England er 2008 udnævnt til at være læsningens år, og det kræver selvfølgelig en flot hjemmeside, hvor bl.a. engelske sportsstjerner fortæller om, hvilke bøger der har inspireret dem til at kæmpe for deres mål.

Kampagnen har helt i tråd med web 2.0's ånd også affødt en masse videoer på YouTube.

7.11.08

Korte klare budskaber

Yes we can - er blevet herostratisk berømt slogan for Barack Obama. Oprindelig er budskabet kendt fra "Byggemand Bob", populær tvfigur i det meste af verden. Hør (og se) Bob the Builder's introsang:

6.11.08

Den store danske..

Gyldendals Leksikon er på vej til at komme i en gratis version; Den Store Danske - Gyldendals åbne encyklopædi.
De skriver bl.a:
"På sitet kan du selv deltage aktivt, fx ved at skrive nye artikler, redigere eller kommentere eksisterende artikler, uploade billeder, musik og video og meget mere. Indholdet verificeres løbende af frivillige eksperter i samarbejde med Gyldendals erfarne leksikon-redaktion. Ved alle artikler viser vi tydeligt forfatterens navn. Når din artikel er godkendt af eksperterne, er du således medforfatter til Den Store Danske – Danmarks ubestridte referenceværk"
Læs mere
PS.
Det samme gælder åbenbart for den norske udgave:
http://www.snl.no/article.html?id=14047752