9.6.11

Seniorsurfdag..

Ældre, som er aktive brugere af it skal gennem initiativet opfordres til at få en anden ældre ”med på itvognen....
IT- og Telestyrelsen udarbejder relevant pressemateriale, der kan tilpasses lokalt, ligesom der udarbejdes et fælles grafisk udtryk, som anvendes i forbindelse med markedsføring af dagen.


I Roskilde har vi besluttet at aktivere vores AgeForce netværk, og vil opfordre jer andre til at gøre det samme.

I Ageforce.dk foregår en masse kompetenceudvikling på kryds og tværs mellem medlemmerne. Det foregår digitalt, men man aftaler meget ofte også at mødes, og få hjælp til itproblemer og selv lære mere.

Citat fra en bruger der fik hjælp af en anden bruger:
Mange, mange tak. Dit første forslag virkede. Hvordan skulle jeg dog vide, at det var det, der skulle til??? Det er dejligt, at du altid er villig til at hjælpe, selv om det somme tider er svært at forstå "fagsproget". Tak

Hvis I gerne vil arbejde med AgeForce i jeres bibliotek, kan I finde inspiration, PR-materiale og gode råd på denne blog:

Ageforce for biblioteker

Læs mere om Seniorsurfdagen


Biblioteksbarometer 2010

Bibliotek og Medier har udgivet supplementet til biblioteksstatistikken for at udvide billedet af bibliotekernes virksomhed som mere end bestand og udlånstal:

"Vidste du, at 50 procent at de danske folkebiblioteker lægger hus til andre funktioner end bibliotek? At der findes 210 romanlæseklubber fordelt over hele landet og at 21 procent af bibliotekerne varetager borgerservice for kommunen? 69 procent af bibliotekerne er på Facebook og i 2010 blev der holdt i alt 1.712 Lær mere om it-kurser.

Meget interessant for fagfolk men ret kedeligt og uinspirerende sat op i tabeller, når man åbner pdf'en

Biblioteksbarometer 2010

3.6.11

Sikkerhedsråd

Bibliotekernes computere til publikum rummer store muligheder for sikkerhedssjusk. Især fordi fx Netbank og NemID ikke har styr på hvordan browserne fungerer. Bl.a.kan det ikke være nok bare at logge ud og lukke for browseren. Nogle af dem husker nemlig sessionerne, og andre brugere kan logge på igen.
Der er dog et enkelt råd som personalet kan give brugerne. Nemlig privat browsing.  Det findes på de almindeligste browsere:

  • Firefox: Vælg Funktioner. Start privat browsing.
  • Google Chrome: Tryk på skruenøglen øverst til højre og  vælg Nyt incognito-vindue.
  • Internet Explorer 9: Vælg menuen Sikkerhed (tryk Ctrl+Shift+P).

Så skulle det problem være løst.