4.11.05

Digitale tekster - nu rykker de rigtigt store!

Amazon skriver i en pressemeddelelse, at firmaet har planer om at gøre det muligt for kunder at købe adgang til en eller flere sider, en sektion eller et kapitel i en bog (og selvfølgelig hele bogen).
Amazon pressemeddelelse

Microsoft har indgået en aftale med British Library om digitalisering af 100.000 bøger udenfor ophavsret. Det er meningen at det digitaliserede materialer skal være tilgængelige via British Librarys hjemmeside v.hj.a. en søgetjeneste der udvikles af Microsoft.
ZDnetUK: Microsoft partners with British Library

Og Google holder sig selvfølgelig heller ikke tilbage. I går meddelte de på den officielle Google Blog, at Google Print giver adgang til bøger udenfor ophavsret (har vist været tilgængeligt længe, men svære at finde).
Læs mere på Erik Høys Internetsøgning

En anden af "the good guys", Internet Archive (dem med the Wayback Machine) og en masse partnere i Open Content Alliance lancerer The Open Library, foreløbig med 15 demonstrations-bøger, men med store planer....
CÑet: An open-source rival to Google's book project

Opdatering 1. jan. 2015 :-) "Og sådan gik det til, at danske bøger blev en saga blot, mens engelske tekster levede lykkeligt til deres dages ende!"

Ingen kommentarer: